bruidsfotografiefotojournalistiekblog telefoone-mail
 
Bruiloften
Bruidsreportage Eefje & Roderick
Donderdag 07 Januari 2016


Een paar dagen voor hun bruiloft op 30 mei moest Eefje even slikken: Roderick kwam thuis van zijn vrijgezellenfeestje met midden op zijn neus een mooie wond. Ai! Gelukkig konden zowel Eefje als Roderick er op de dag zelf net zo hard om lachen als hun vrienden. En er wérd veel gelachen. Wat een heerlijk vrolijke, kleurrijke en stijlvolle trouwdag was dit! 

Eefje en Roderick zijn van die mensen waar je je direct bij op je gemak voelt: aardig, warm, spontaan, oprecht. Ik keek enorm uit naar hun bruiloft, waarvoor ze ook nog eens de prachtige Buitenplaats Amerongen hadden gekozen. Een supermooie omgeving, zowel binnen als buiten.            

Roderick en Eefje kleedden zich 's ochtends in de oranjerie om, gescheiden door een schuifdeur. Ze wilden elkaar in de tuin ontmoeten, maar omdat het nog een beetje miezerde kwam Roderick door de tussendeur naar Eefje toe. Ze vielen elkaar stralend in de armen en dat stralen hield de rest van de dag niet meer op. : )     

Na de fotosessie in de tuin, bij een flinke wind die Eefjes jurk alle kanten uit blies, kwamen de gasten aan en was het tijd voor de ceremonie. Eefjes vader was op dat moment erg ziek en hij had niet meer lang te leven. Het was bijzonder mooi dat hij Eefje deze dag nog kon weggeven aan Roderick. Ik zag een zeer, zeer trotse vader, kwetsbaar maar tegelijk sterk en statig, die wist dat hij zijn dochter in geweldige handen zou achterlaten. Dat ontroert me ontzettend, en ik hoop dat de foto's altijd heel kostbaar zullen zijn voor zijn hele familie. 

De trouwceremonie was heel persoonlijk, omdat Rodericks broer het woord deed. Hij deed dat op een heel mooie en gevatte manier, met geweldige anekdotes die zelfs de ouders volgens mij niet allemaal kenden. ; ) Eefje en Roderick hadden een grote groep vrienden en familie uitgenodigd om er de hele dag bij te zijn. Het was inmiddels heerlijk weer om buiten te staan, wat Eefje en Roderick ook van tevoren hadden gehoopt. De taart van Sugarlips oogstte veel bewondering en ook de dinerzaal was een plaatje om te zien. Supergaaf om met zo'n groot gezelschap te eten! Er volgden mooie speeches en ten slotte een goed feest om de dag mee af te sluiten.

Het was gaaf om jullie te leren kennen, Eefje en Roderick! Ik wens jullie een ontzettend mooi en gelukkig leven - en dat jullie altijd zo heerlijk kunnen blijven lachen samen! Veel liefs. : )  

 

  

 

  

 

   
  

 

 

 

   
 

  

 

  
 
 

  

 


  

 

  


   

  

 


  

 

   

  

 

 
 
 
2
Deel dit bericht:


Fotosessie Emma, Huygen & Oscar
Vrijdag 07 Augustus 2015


Emma en Huygen zijn afgelopen lente getrouwd in de mooie tuin van Emma's ouders in Engeland. Het was een supermooie dag met ook nog eens heerlijk weer. Maar bij thuiskomst in Nederland - ze wonen in Amersfoort - ging het kriebelen: ze hadden geen professionele foto's van hun bruiloft, en dat hadden ze toch wel heel graag gewild. Emma had haar prachtige jurk helemaal zelfgemaakt (!!!) en ze had bijna geen foto's waarop te zien was hoe fantastisch hij haar stond, en hoe mooi hij bewoog in de wind. En natuurlijk wilden ze graag meer foto's van hen samen en van hun bijna 1-jarige zoontje Oscar.

Als locatie kozen we voor de Theetuin Eemnes, een Engelse tuin niet al te ver rijden vanaf Amersfoort. Je kunt hier de meest fantastische taartjes eten (ik wil echt nog een keer terug voor hun white chocolate cheesecake...) en in prachtige hoekjes zitten tussen de bloemen. Oh, en je kunt er trouwen! Maar bovenal deed de tuin denken aan die van Emma's ouders in Engeland, en lopen de portretfoto's zo naadloos over in foto's die ze van hun trouwdag hebben.

We konden alvast in de theetuin terecht voor de officiële openingstijd, zodat we in alle rust konden rondlopen. Het was warm en zonnig, Emma en Huygen waren veel minder zenuwachtig dan op hun trouwdag ;) en Oscar vermaakte zich bijzonder goed met het uitzoeken van mooie stenen.

Bedankt dat ik jullie mocht fotograferen Emma en Huygen, het was een prachtige ochtend!


    

 


 


   
0
Deel dit bericht:


Trouwdag Jeroen & Nathalie
Woensdag 24 Juni 2015


Nathalie en Jeroen passen fantastisch bij elkaar - ze zijn allebei grappig, lief, slim en ze kunnen elkaar goed aan. :) Ze wisten al een lange tijd dat ze met elkaar wilden trouwen, maar eerst wilden ze allebei hun doctoraat afronden. Dat is héél bijna gelukt. Nathalie haalde het net niet - maar gelukkig kon ze dit rond de bruiloft even helemaal loslaten. 

Omdat Nathalie en Jeroen vlakbij Antwerpen trouwen - ze zijn Vlaams en wonen zelf in Gent - reed ik de avond ervoor alvast naar B&B De Vitshaag in Haasdonk. In de vroege ochtend kwam ik op 15 mei aan in het ouderlijk huis van Nathalie. Haar vriendin was bezig met haar kapsel en make-up, en ze hadden de grootste lol. Haar vader liet me met een grote smile de kippen zien die hij van Jeroen had gekregen - een 'bruid' en 'bruidegom'. :)

Na de aankomst van Jeroen reden we in een paar minuutjes naar het Hof ter Saksen, een supermooi 'parkbos' (en dat is het precies) waar Nathalie vroeger wel eens hardliep. Het was best een beetje koud, vooral omdat Jeroen en Nathalie van mij niet steeds in het lekkere zonnetje mochten staan. ;) Gelukkig bleven ze daar heel vrolijk onder. De fotosessie was een heerlijk ontspannen begin van de dag.

Na een kort intermezzo in Jeroens ouderlijk huis reed ik met zijn familie in een oude bus mee naar Nathalie, waar inmiddels ook de twee bruidsmeisjes waren aangekomen. Voor de wet waren Jeroen en Nathalie een week eerder al getrouwd; nu vertrokken we naar de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand voor het kerkelijk huwelijk. Allebei lazen ze een tekst voor aan de ander, wat bijzonder mooi was. Jeroens koor had de dienst van muziek voorzien, samen met twee vrienden op cello en viool. Aan het einde van de dienst zong Jeroen een lied voor Nathalie, samen met zijn koor. Wauw... Kippenvel!

Met dezelfde oude bus vertrokken we na afloop naar Hof ten Damme, een indrukwekkende feestlocatie op een halfuurtje rijden vanaf de kerk. Het diner en het feest zou ik niet meer vastlegen, maar van de prachtige tafels moest ik echt nog een paar foto's maken. ;) Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er nog tot 04.00 uur is doorgedanst. Wat een fijne lange trouwdag. :)

Lieve Nathalie en Jeroen, ontzettend bedankt dat ik deze prachtige dag mocht meemaken! Het was fantastisch om jullie fotograaf te zijn. Heel veel liefs!  

 

  

 

  

 

   

  

 

 

 

   
 

  

 

  
 
 

  

 


  

 

  


   

  

 


  

 

   

  

 
 
2
Deel dit bericht:


Simone-Michelle wint Bruidsfoto Award!
Woensdag 24 Juni 2015

Wat gááf, ik heb dit jaar een Bruidsfoto Award gewonnen!

Nu ik voor het vierde jaar was genomineerd, had ik er absoluut niet op gerekend. Het feestje zag ik gewoon als een gezellige avond met collega-fotografen, en het is elk jaar super om mee te juichen als er iets door een bekende wordt gewonnen. : ) Het was even vreemd toen tijdens de uitreiking opeens mijn eigen naam werd voorgelezen. Ik kreeg meteen een prachtige bos bloemen en een grote gouden lijst in mijn handen gedrukt. Wauw!

Het gaat om de publieksprijs in de categorie Sfeer & Emotie, de foto van Inge met haar oma. Er is in elke categorie een publieksprijs en een vakprijs; de vakprijs ging naar mijn collega Susan, met haar geweldige foto van een rockende bruidegom tijdens het diner. De vakprijs wordt toegekend op basis van de stemmen van fotografen. De publieksprijs is het resultaat van de stemmen van bruidsparen en alle andere mensen die hun stem online hebben uitgebracht.

De winnaars en eervolle vermeldingen in alle categorieen van de Bruidsfoto Award 2015 kun je hier bekijken!

De Bruidsfoto Award wordt jaarlijks georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine. Dit jaar is een recordaantal van  bijna 3.000 foto's ingezonden. In totaal 80 foto's waren genomineerd, waaronder ook een foto van mij in de categorie Groepsfoto.

 
1
Deel dit bericht:


Dubbele nominatie Bruidsfoto Award 2015!
Woensdag 14 Januari 2015

DIKKE VETTE YES! Ik ben dit jaar opnieuw genomineerd voor de Bruidsfoto Award. En niet met 1 foto, maar voor het eerst met 2! Whoohoo!

De Bruidsfoto Award wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine. Het is een prestigieuze award waar altijd veel om te doen is in bruidsfotografenland. :)  

Wat was het spannend of Bruid & Bruidegom Magazine dit jaar zou bellen. Ik had zóveel prachtige ingestuurde foto's van collega's voorbij zien komen. Er is dit jaar opnieuw een recordaantal foto's ingestuurd: bijna 3.000! DRIEDUIZEND! Respect voor de jury die al die beelden heeft beoordeeld. Uiteindelijk zijn in 8 categorieën in totaal 80 foto's genomineerd. Het is geweldig om daar met 2 foto's tussen te mogen staan!

Een héél groot dank je wel voor alle bruidsparen die de fotografie van hun trouwdag aan mij hebben toevertrouwd. Ik ben zó blij met jullie! Het is en blijft een enorme eer om jullie bruiloft te mogen fotograferen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik het afgelopen jaar weer zoveel mooie momenten heb mogen meemaken. En ik kan niet wachten tot het volgende seizoen van start gaat... Jullie zijn te gek! Heel veel liefs!

En nu?

Vanaf nu kan er gestemd worden op alle genomineerde foto's. Stemmen doe je hier! Er komen twee prijzen per categorie: een vakprijs - via de stemmen van fotografen - en een publieksprijs: via de stemmen van bruidsparen en anderen. Stemmen kan tot 15 mei. Op 1 juni worden vervolgens de winnaars bekend tijdens een feestelijke uitreiking.Genomineerd in de categorie Sfeer en Emotie:

Inge en haar oma, 14 juni 2014 op landgoed Te Werve in Rijswijk.Genomineerd in de categorie Groepsportret:

Niels en de mannen, 11 oktober 2014 op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid.

 
0
Deel dit bericht:


Trouwreportage Niels & Chantal
Maandag 20 Oktober 2014
 

Chantal en Niels kennen elkaar al sinds hun kleutertijd. Oké, op de basisschool gingen ze niet zoveel met elkaar om - maar toch, hoeveel bruidsparen kunnen dit zeggen! : ) Niels en Chantal groeiden allebei op in IJmuiden. Ze kwamen bij elkaar op school in groep 1/2. Hun moeders zaten zelfs samen op zwangerschapsgym, toen zij zwanger waren van hun broertje en zusje. Aan het einde van de middelbare school, na een lange tijd 'gewoon vrienden', sloeg de vonk tussen Niels en Chantal over. En op hun trouwdag precies 1 jaar geleden vroeg Niels Chantal bovenop de kerktoren van Haarlem ten huwelijk.

Op de ochtend van 11 oktober kleedde Niels zich om bij zijn ouders, een paar minuten rijden van hun eigen huis. Daar zat Chantal al sinds vroeg in de kappersstoel. In beide huizen begonnen de zenuwen langzaam een beetje zichtbaar te worden. : ) Prachtig om erbij te zijn toen Chantals vader haar voor het eerst zag in haar trouwjurk. Al snel daarna belde ook Niels aan, en vertrokken we richting Buitenplaats Beeckestijn en Oud-Velsen voor de fotosessie.

Weer terug bij hun huis was het tijd voor een broodje, waarna het gezelschap in colonne naar Beeckestijn reed voor de trouwceremonie en receptie. Niels is politieagent, en dus reden er twee motoren voorop. De gasten mochten plaatsnemen in een karakteristieke Zwisterse postbus.

Vanaf Beeckestijn reed het bruidspaar in de bus mee richting het Van der Valk-hotel in Akersloot. Maar wat de gasten niet wisten, is dat er eerst nog een mooie bruidstaart klaarstond in een molen vlakbij. Na een bewolkte middag met wat regen zo nu en dan, klaarde het plotseling op en baadde de molen in het zonlicht. Wauw! Wat een te gek idee om dit zo te doen. 

In het Van der Valk wachtte vervolgens het diner - maar pas nadat de oude postbus nog even drie rondjes om de rotonde reed. : ) De tafel was (net als de trouw- en feestzaal) prachtig gestyled door een oom van Niels die een exclusief cateringbedrijf runt in Amsterdam.

Op de avond ging al snel iedereen los: denk Rowwen Hèze, schoenen uit, biertjes in de lucht, polonaise. Wat een feest om te fotograferen! 

Geniet van deze foto's Chantal en Niels, we spreken elkaar snel weer! Bedankt voor deze geweldige dag! Super om jullie te leren kennen en jullie trouwdag te mogen meemaken. 

 


  

   


   

 
  


 

   

 

  

 


  

  


 

 

  

   
   


 

 
 

 
7
Deel dit bericht:


Bruidsreportage Eva & Bas
Vrijdag 26 September 2014
 

Eva en Bas hadden hun winterbruiloft op 23 december 2014 tot in detail uitgedacht. Maar in juni kreeg ik een heel verdrietig bericht. Bas' moeder is dit jaar opnieuw ziek geworden, na jarenlang gezond te zijn geweest. De artsen kunnen haar niet meer genezen. Dat sloeg in als een bom. 

In sneltreinvaart hebben Eva en Bas hun bruiloft drie maanden naar voren gehaald. Hun trouwlocatie, kasteel Wijenburg, dacht supergoed mee en 16 september was het zover. Eva en Bas hadden onder andere voor een winterbruiloft gekozen om niet teleurgesteld te kunnen worden door het weer. Het was echt een cadeautje toen 16 september een prachtige zonnige dag werd. De receptie werd a la minute verplaatst naar buiten. En in plaats van (alleen) foto's binnen, konden we heerlijk de appelboomgaard in. 

Ik begon met fotograferen in Hotel Houten, waar Eva en Bas een indrukwekkende kamer op de 16e etage hadden geboekt. Eva kleedde zich daar in alle rust aan, samen met haar moeder. Bas deed dat 12 etages lager, in de kamer van zijn ouders. Het was in de aanloop naar 16 september spannend of zijn moeder erbij kon zijn, maar dat kon, en hoe! Ze heeft geen moment gemist en ze genoot zichtbaar. Ik heb gelukkig een camera voor mijn gezicht, waarschijnlijk heeft niemand gezien dat ik het niet op alle momenten droog heb gehouden. ;)

De ceremonie was prachtig. Zelfstandig trouwambtenaar Jolanda van de Geer-Everts vertelde niet alleen heel mooi het liefdesverhaal van Bas en Eva, ze betrok ook de beide moeders bij het ja-woord. Wat een geweldig idee!

Na de relaxte receptie buiten was het tijd voor een wijnproeverij in de kelder, en vervolgens een heerlijk diner in de ridderzaal. In de auto terug was ik zeer onder de indruk, en eigenlijk nog steeds. Bas en Eva, ik vond het ontzettend mooi om jullie trouwdag te mogen fotograferen. Geniet van deze uitgebreide preview! 

 


  

   

 

   

  

 

  

 

   

 

  

 


  

  


 

 

 

  

 


  

   
 


  

  


 

 
 
1
Deel dit bericht:


Bruidsfotografie Chantal & Johnny
Woensdag 17 September 2014
 

Chantal en Johnny waren op hun trouwdag exact tien jaar samen. Afgelopen vrijdag trouwden ze in het bijzijn van familie, vrienden en hun lieve Jack Russell Mylo in de Westerbouwing in Oosterbeek. Chantal is zelf ook fotografe en heeft al veel bruiloften van dichtbij meegemaakt. Een ding was zeker: ze wilden hun eigen stijl op de bruiloft laten zien. Chantal had zelf een kaart gemaakt in de themakleuren - perzik, koraal & turqoise - en ze hadden veel gave details bij elkaar gezocht. Zoals matching All Stars mét trouwdatum. :)

's Ochtends kwam ik aan bij de ouders van Chantal, waar de kapster bezig was met de finishing touch. Vanaf het eerste moment was ik weg van Chantals jurk en hoe die bij haar stond. Wauw! (En hij zat ook nog eens heerlijk...)

Na de aankomst van Johnny reden we naar de Enka in Ede voor deel 1 van de fotosessie. Hoewel ik al veel foto's van de oude fabriek voorbij heb zien komen door de jaren heen, was ik er zelf nog nooit geweest. Te gek om er foto's te mogen maken met Chantal en Johnny! We hadden ruim de tijd, en dan nog hadden we er langer kunnen blijven. :) Ook de gave trouwauto kwam hier helemaal tot z'n recht. 

In de Westerbouwing wachtten de daggasten Chantal & Johnny op voor de ceremonie. Het weer was super en ze konden lekker buiten trouwen, zoals gehoopt. :) Zelfstandig trouwambtenaar Wenka von Meijenfeldt maakte er een mooie, persoonlijke ceremonie van. Mylo mocht de ringen brengen en Chantals nichtje (3) en neefje (7) stalen de show als bruidskinderen. 

Tijdens de borrel met de daggasten gingen we samen het bos in voor deel 2 van de fotosessie. Het licht werd langzaam warmer en de zon kwam steeds lager. Wat een geluk! 

In de Westerbouwing stond ondertussen een geweldig mooi gedekte dinertafel klaar. Na een sfeerimpressie was het tijd voor mij om weer naar huis te rijden. :)

Chantal en Johnny, bedankt dat ik deze mooie dag voor jullie mocht vastleggen! Geniet alvast van dit voorproefje. Tot snel!

 


  

   

 

   

  

 

  

 

   

 

  

 


  

  


 

 
 
0
Deel dit bericht:


Trouwdag Erwin & Ellen
Dinsdag 09 September 2014
 

Erwin en Ellen hebben elkaar ontmoet als collega's. Jaren later ontstond er iets heel moois tussen hen tweeën en op 29 augustus mocht ik hun trouwdag fotograferen bij havezate Carpe Diem in Zeddam. Een prachtige landelijke locatie met een heerlijk uitzicht over de velden. Ik was er een paar weken van tevoren al even geweest met Erwin en Ellen, omdat ze me de plek heel graag vast wilden laten zien. We reden erheen op een prachtige zomeravond, een ondergaande zon scheen door de stofwolken boven de velden. Magisch. Ik kon dan ook niet wachten om er mét camera heen te gaan. :)

Erwin kleedde zich aan in het huis van zijn moeder; Ellen in hun eigen huis, 5 minuten van elkaar af. Voor de detailfoto's 's ochtends heb ik dankbaar gebruik gemaakt van hun mooie tuin. Na de ontmoeting bij de deur reden we naar Carpe Diem, waar de gasten hen opwachtten en de ceremonie begon. Erwin en Ellen lazen een ontroerende brief aan elkaar voor. Kippenvel!

Het was even spannend in de week ervoor - maar uiteindelijk kon iedereen zoals gehoopt lekker naar buiten voor de receptie. Er was zelfs een zonnetje! De hele middag was relaxt: Erwin en Ellen wilden vooral geen stress en lekker genieten van de dag met hun familie en vrienden. 

Na de receptie trokken we er even met z'n drieën op uit voor de fotosessie. Gewoon in de directe omgeving van de havezate, met deze locatie hoefden we nergens anders heen. Erg prettig, want de lucht werd steeds dreigender. Maar de buien trokken om Zeddam heen en we konden tegen de avond zelfs nog alle groepsfoto's buiten maken. En natuurlijk een paar mooie portretjes van Erwins kinderen. 

Na de start van het diner en een mooie speech van Ellens vader reed ik weer naar huis. Ik ben heel dankbaar dat ik deze prachtige & sfeervolle dag mocht vastleggen! Veel liefs Ellen & Erwin, en dank jullie wel!

 


  

 

  


  

 

   

  

 

  

 

   

 

  

 


  

  


 

 
  
 
3
Deel dit bericht:


Bruiloft Rocío & Dries
Woensdag 20 Augustus 2014
 

Rocío en Dries zijn het levende voorbeeld van een geweldig uitgepakte blind date. De zenuwachtige Rocío wilde eigenlijk niets liever dan het afspraakje afzeggen, maar ze moest gaan van haar vriendin. Die had het opgezet met haar collega; de broer van Dries. Eenmaal aan een tafeltje samen, praatten ze vier uur lang aan een stuk door. Rocío keerde in verwarring en zeer onder de indruk terug naar huis. Nog geen anderhalf jaar later vroeg Dries haar ten huwelijk in Rome. En op zaterdag 9 augustus gaven ze elkaar het ja-woord in de prachtige Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo.

Rocío kleedde zich aan het begin van de middag aan in Hotel Lansink, met hulp van haar beste vriendin en haar moeder. In de hal van de kerk zagen zij en Dries elkaar voor de eerste keer. Rocío komt uit Mexico, waar ook haar ouders wonen. De dienst bevatte daarom ook een aantal mooie Mexicaanse tradities, zoals een rozenkrans die bij hen beiden werd omgehangen.

Na afloop van de trouwdienst reden we naar Kasteel Twickel om een aantal foto's van hen samen te maken. In cafe-restaurant 't Hoogspel, ook op het landgoed Twickel, stonden vervolgens een heleboel taartjes klaar en kreeg iedereen de kans om Rocío en Dries te feliciteren. 

Na een uitgebreid diner zijn we nog even een klein rondje gaan rijden voor een aantal extra foto's. Heerlijk om nog even buiten te zijn! Terwijl ik naar huis ging barstte in 't Hoogspel het feest los. 

Rocío en Dries: ik heb ervan genoten jullie prachtige bruiloft mee te maken en jullie warme families te ontmoeten! Geniet van deze preview. :)

 


  

 

  

 

  

 

   

  

 

  

 

   

 

  

 

  
 
 

  

 
3
Deel dit bericht: 
     
Over Simone-Michelle
Simone-Michelle studeerde in 2005 af als journalist en werkt sinds 2006 als zelfstandig fotograaf. Het vak leerde ze van haar vader. Ze maakt zowel bruidsreportages voor particulieren als portretten en reportages voor zakelijke opdrachtgevers, met name tijdschriften. Kenmerkend voor haar foto's is een sfeervol gebruik van natuurlijk licht en een focus op momenten en emoties. Haar stijl is verhalend, kleurrijk en betrokken. Simone-Michelle is verder gek op koffie, lp's, katten, glas-in-lood, oude postzegels, bloemenvelden en nog het meest op haar man Eelke.

  Categorieen
Bruiloften
Fotosessies
Portret
Reportage
Persoonlijk


  Connect
LinkedIn
Facebook
Twitter


  Colofon
©
Simone-Michelle Fotografie
Ontwerp: Studio Vuurdoorn
Powered by PivotX